18. Října 2022
Svatomartinské hodySvatý Martin se blíží a s ním přilétá i naše, již tradiční, husa na pekáči. Svatomartinské hodování v Bonato restauraci bude probíhat od 11.11. do 13.11.2022.
3. Února 2022
Když panada tančíNové LiStOVáNí s Lukášem Hejlíkem a Pavlem Oubramem (Když panda tančí) proběhne dne 3.2.2022 od 16:30 v Bonato hotel.
30. Ledna 2022
Kurzy vařeníPřipravujeme kurz vaření v neděli dne 30.1.2022 od 13 hodin na téma Italská pasta s našim šéfkuchařem Janem Vlčkem.
Seminář Tradiční italská kuchyně proběhne 23.01.2010, od 9.00 hodin, v prostorách školní jídelny a restaurace Střední školy hotelnictví a společného stravování v Teplicích nad Metují.
Pořádá: Asociace kuchařů a cukrářů České republiky > pobočka východní Čechy
Lektoři : Andrea Bennea – italský mistr kuchař, Hotel Bonato > Jan Vlček a Václav Šmerda – čeští mistři kuchaři
Program
Trendy současné italské gastronomie v praktických ukázkách a ochutnávkách.
Také se seznámíte s výrobou domácích těstovin a dalších tradičních výrobků italské kuchyně.
Prezentace firem
Vyjádření
Hotel Bonato se stal společně s Asociací kuchařů a cukrářů České republiky a Střední školy hotelnictví a společného stravování v Teplicích nad Metují spolupořadatelem semináře, představujícího tradiční italskou kuchyni. Jako lektor se poprvé představil Jan Vlček z Hotelu Bonato a bravurně zvládl svoji roli školitelev a představil množství tradičních italských receptů, počínaje předkrmy a konče originálními italskými moučníky.
Osobně mě uchvátil jednoduchý recept ananas al mascarpone, který svou snadnou přípravou a chutí zanechal velký dojem i u ostatních účastníků semináře. Jako dohlížející lektor se semináře zúčastnil italský mistr kuchař Andrea Bennea, který vysvětlil , jakým způsobem se podávají v Itálii pokrmy, a ochotně odpovídal na dotazy přihlížejících. Bohužel, díky onemocnění, se semináře nezúčastnil další z lektorů, mistr kuchař pan Václav Šmerda. Ale i přesto atmosféra semináře byla vynikající, účastníci se bavili a hlavně se ochutnávalo a ochutnávalo.
Také musím poděkovat skvělou organizaci ze strany školy, kde pokrmy mohly být díky technice prezentovány na velkém plátně, dále pak za starostlivou péči ze strany obsluhujících, která akci dodávala punc vysoké profesionality. Zajímavá byla i následná prohlídka školních prostor, kterými nás provedla paní ředitelka školy Ing. Iva Rymešová. Dozvěděli jsme se spoustu zajímavostí ze života školy a výuky nových kuchařských odborníků.